Omzet uit vele kanalen
Marketplaces dragen bij aan het verwerven van meer omzet uit verschillende kanalen. Zet succesvolle marketplaces in samen met Logic4 ERP & Webshop software.
Omzet uit vele kanalen

Integraties marketplaces

Logic4 ERP & Webshop software beschikt over diverse integraties met marketplaces. Dit zijn online diensten waarop producten worden aangeboden door verschillende aanbieders. We hebben voor je op een rijtje gezet waar bestaande Logic4 klanten reeds mee samenwerken. Elke integratie is op aanvraag beschikbaar. Mis je een integratie, neem ook dan contact op om de mogelijkheden hiervan verder door te spreken. Tip: Lees ook het blog ‘Waarom verkopen via marketplaces?

Overzicht van meest bekende marketplaces:

  • Google Shopping
  • Bol.com
  • Beslist.nl
  • Amazon

Gratis demo aanvragen

  • EffectConnect
  • Channable
  • ChannelEngine
  • Vendiro

Naast voorgenoemde bestaan er ook integraties met meerdere bezorgdienstenbetaalmethodendatabases, shop applicaties, vergelijkingssites en affiliates.

Andere Webshop software functies

Google Shopping

Google Shopping wordt soms een marketplace genoemd, soms een vergelijkingsplatform en soms beiden. Voor klanten is het in ieder geval een online dienst waarop uiteenlopende producten worden aangeboden door verschillende aanbieders. Kenmerkend aan een Google Shopping advertentie is een productafbeelding, producttitel, prijs en naam van aanbieder. Al dan niet aangevuld met een (ver)korte productomschrijving.

Wil je adverteren in Google Shopping, dan is een XML feed een belangrijke voorwaarde. Zie dit als een export van je productdatabase die structureel wordt ververst. Veel handelsbedrijven laten de feed elke nacht inlezen door Google Merchant Center via een verwijzende URL. Google Shopping succes hangt nauw samen met een opgebouwde feed die volledig is en weinig tot geen fouten bevat. Logic4 bevat een module die de Google Shopping feed automatisch aanmaakt. Klanten hebben hier vervolgens geen omkijken meer naar. In de feed worden belangrijke vereiste kenmerken meegenomen. Denk naast eerdergenoemde basisgegevens aan GTIN (Global Trade Item Number) en Manufacturer Part Number (MPN).

Geïnteresseerd in het uitbesteden van Google Ads & Shopping beheer? Overweeg dan onze Online marketing scan.

Bol.com

Bol.com is begonnen als aanbieder van boeken en al snel ook cd’s. Inmiddels is Bol.com een platform waarop zij niet alleen zelf, maar ook jij actief kan zijn als aanbieder. Als bedrijf betaal je een bemiddelingsbijdrage aan Bol.com zodra een bestelling heeft plaatsgevonden.

Wil je met producten uit een Logic4 webshop adverteren op Bol.com, dan bestaan hiervoor meerdere oplossingen. Zowel via een eigen feed als via een tussenpartij als EffectConnect en Channable. Hierover later meer.

Beslist.nl

Bij Beslist.nl zijn ruim 10.000 webshops aangesloten. Dit maakt deze marketplace één van de grotere online winkelcentra van Nederland.

Voor adverteren op Beslist.nl met een Logic4 webshop bestaan eveneens meerdere oplossingen. Opnieuw via een eigen feed dan wel eenzelfde tussenpartij als EffectConnect en Channable. Hierover later meer.

Amazon

Wereldwijd is Amazon één van de grootste marketplaces. Zo starten veel Duitsers hun zoektocht steeds vaker direct via Amazon(.de) dan Google. En ook in Nederland is Amazon in opkomst. Naast Amazon.nl wordt ook regelmatig door Nederlanders besteld via de Duitse .de of Engelse .com versie.

Wanneer je wilt adverteren op Amazon biedt Logic4 hiervoor een order synchronisatie. Neem contact met ons op om aan te geven in welke landen en welke versies van Amazon  (.nl, .de, .com etc.) je actief wilt zijn.

“Samen met de nieuwe Logic4 webshop kwam, voor één van onze klanten, een geheel nieuwe XML feed tot stand. Door de krachtige ‘product_type’ categorisering werd adverteren met 1100+ producten mogelijk in Google Shopping in plaats van 8 voorheen.

Roderik Lurvink, Marketing Expert in 'Logic4 klanten groeien met online marketing'

EffectConnect

EffectConnect focust zich niet op één marketplace, maar op meerdere marktplaatsen. EffectConnect stelt bedrijven in staat om voor een klein bedrag per maand actief te kunnen zijn op onder meer Bol.com, Amazon en Beslist.nl.

Logic4 heeft een integratie met EffectConnect. Bij afname van EffectConnect diensten maken zij het mogelijk om jouw Logic4 webshop te koppelen aan meerdere marktplaatsen.

Channable

Ook Channable richt zich op meerdere marktplaatsen. Via Channable kunnen bedrijven feeds aansturen om actief te gaan zijn op Bol.com, Amazon en Beslist.nl. Dit wederom tegenover een klein bedrag per maand.

Logic4 heeft een integratie met Channable. Bij gebruik van Channable wordt het mogelijk om jouw Logic4 webshop te koppelen aan meerdere marktplaatsen.

Logic4 alles-in-één webshop & bedrijfssoftware

Deze functionaliteit is een onderdeel van de complete bedrijfssoftware (ERP) & webshop oplossing van Logic4. Van klantbeheer tot orderverwerking en van webshop tot financiën – deze cloud-based software heeft het allemaal. Dat betekent dat je nooit meer gegevens dubbel in hoeft te voeren en na een wijziging nooit meer hoeft te wachten tot alle systemen zijn bijgewerkt. Met dit alles-in-één pakket voor groothandel en retail is jouw bedrijf klaar voor de toekomst!

Bereik klanten via meerdere kanalen

Vergroot je klantengroep met de inzet van meerdere marketplaces. Vraag gratis demo aan en ontdek alle voordelen van Logic4 ERP & E-commerce software.

Zoek door onze site