Voorraadbeheer software om blindelings op te vertrouwen
Betrouwbaar en realtime inzicht in de status van de voorraad in jouw magazijn.
Voorraadbeheer software om blindelings op te vertrouwen

Voorraadbeheer software

Voorraadbeheer software is onmisbaar voor groothandels en retailers die serieus willen groeien. Kun jij blindelings vertrouwen op jouw huidige voorraadsysteem? Met Logic4 bedrijfssoftware wel!

Logistieke processen op de voet volgen

Alle onderdelen van voorraadbeheer zijn opgenomen in één centraal systeem. Iedere mutatie wordt bijgehouden. Net als bij welke klant het hoort, welke medewerker het heeft verwerkt en op welk moment. Of het nu gaat om inkopen, verkopen, retouren of inventarisatie, je kunt de logistieke processen op de voet volgen. Een uitgebreid Warehouse Management Systeem dus, met de voordelen van Logic4 alles-in-één.

Gratis demo aanvragen

Logic4 Voorraadbeheer Software in het kort

  • Gebruiksvriendelijk online systeem
  • Exacte locatiebepaling van artikelen in het magazijn
  • Automatisch doorgevoerde mutaties vanuit PIM, kassa en webshop
  • Versnelt de doorlooptijd van het orderproces
  • Onderdeel van de volledig geïntegreerde ERP & Webshop software

Andere ERP software functies

Magazijnbeheer

Deze voorraadsysteem functie maakt het mogelijk om één of meerdere magazijnen digitaal aan te maken en te beheren. Magazijnen bestaan in de software – net als hun fysieke versie – uit rijen, kolommen en locaties. Hoe een magazijn precies is ingedeeld, verschilt natuurlijk per organisatie. Daarom is dit naar eigen wens in te richten en te koppelen.

Orderpicking

Orders kunnen worden gepickt middels picklijsten. Werken middels het pickbonsysteem voorkomt dat bonnen dubbel worden geprint en dat artikelen niet of dubbel worden gepickt in het magazijn.

Locatiebeheer

Voorraad kan op verschillende magazijnlocaties liggen. Middels de functie voor locatiebeheer kan inzichtelijk worden gemaakt waar specifieke voorraad zich bevindt en kan dit gecorrigeerd worden naar bijvoorbeeld een andere locatie.

Barcodescanning

De functie voor barcodescanning kan op verschillende manieren worden ingezet. Bijvoorbeeld voor het scannen van artikelen, pakbonnen en/of voorraadlocaties. Bovendien zijn barcodes in de software van Logic4 naar eigen wens in te richten.

“De minimale voorraad wordt keurig bijgehouden en aangevuld, dat gaat allemaal volledig automatisch. Hierdoor hoeven we nooit meer ‘nee’ te verkopen.”

Olav van Bruggen, eigenaar Kantoor & Kopie

Leveringen beheren

Het is van groot belang te weten welke leveringen er gedaan zijn en wat de status is van lopende zendingen. Middels het leveringen overzicht zijn voorraadmutaties te verklaren en toe te schrijven aan orders.

Deelleveringen

Een order kan in meerdere (deel)leveringen bij de klant worden bezorgd. Deze functionaliteit maakt dat mogelijk en houdt inzichtelijk welke regels van een order al zijn uitgeleverd richting de klant en welke nog niet.

Vaste verrekenprijs (VVP)

De vaste verrekenprijs (VVP) is een schatting van de gemiddelde inkoopprijs inclusief de geschatte inkoopkosten voor een komende periode. Door de inkoopprijs te verhogen met een opslag voor inkoopkosten wordt de VVP berekend. VVP in het Logic4 voorraadsysteem wordt gebruikt voor de waardering van de voorraad.

Voorraadniveaus

In de software van Logic4 is een tool aanwezig waarmee de voorraadniveaus bepaald kunnen worden. Dit kan worden gedaan middels minimale voorraden die rechtstreeks zijn gekoppeld aan het inkoopsysteem, dat op deze manier automatisch rekening houdt met de voorraadniveaus.

Voorraadtransacties

Op verschillende plekken in de Logic4 ERP Bedrijfssoftware is het mogelijk om voorraadtransacties in te zien. Bijvoorbeeld bij orders, facturen, inkooporders, artikelen en meer.

Voorraadverplaatsingen tussen magazijnen (magazijntransfers)

Voor bedrijven die werken met meerdere magazijnlocaties is het mogelijk om onderling voorraad uit te wisselen. Deze mutaties worden ook automatisch opgeslagen in het systeem, zodat de verplaatsingen tot op artikelniveau altijd inzichtelijk blijven.

Whitepaper 10 tips voor beter voorraadbeheer

Tips voor beter voorraadbeheer? In deze whitepaper lees je over de 3 belangrijkste boosdoeners bij slecht voorraadbeheer, welke 10 aanknopingspunten er zijn voor verbetering en hoe een ERP systeem helpt.

Download whitepaper

Voorraadherwaardering

Het WMS systeem kan rekening houden met voorraadwaarderingen. Dit om een actueel beeld van de voorraad te kunnen weergeven.

Serienummerbeheer

Deze optie zorgt ervoor dat nummers voor artikelen, (inkoop)orders en facturen uniek zijn. Het is mogelijk om zelf een startnummer in te geven, zodat de serienummers gemakkelijk te herkennen zijn.

Periodieke voorraadtelling waarschuwing

Wil je periodiek een voorraadtelling houden om er zeker van te zijn dat de aantallen in de software kloppen met de werkelijke aantallen? Dan kun je daarvoor een alarmering instellen.

Maak kennis met Logic4 business software & e-commerce

Deze functionaliteit is een onderdeel van de complete bedrijfssoftware (ERP) & webshop oplossing van Logic4. Van klantbeheer tot orderverwerking en van webshop tot financiën – deze cloud-based software heeft het allemaal. Dat betekent dat je nooit meer gegevens dubbel in hoeft te voeren en na een wijziging nooit meer hoeft te wachten tot alle systemen zijn bijgewerkt. Met dit alles-in-één pakket voor groothandel en retail is jouw bedrijf klaar voor de toekomst!

De software met eigen ogen bekijken

Ontvang een vrijblijvende demo van Logic4 ERP & E-Commerce software (online of op locatie).

Zoek door onze site