Het meeste betaalgemak
Laat je klanten zorgeloos betalen. Zowel in je webshop, aan de kassa, op rekening dan wel achteraf. Logic4 heeft vele betaalmethode integraties voor binnen- en buitenland.
Het meeste betaalgemak

Integraties Payment Service Providers en betaalmethoden

Payment Service Provider integraties dan wel betaalmethoden zijn belangrijk voor webshops. De betaalmethode speelt namelijk een belangrijke rol in het bestelproces. Potentiële klanten bestellen sneller via methoden die zij vertrouwen. Bestaande klanten keren sneller terug na een positieve ervaring. Logic4 bedrijfssoftware heeft integraties met vele betaalsystemen, zodat je zelf je methode(n) kiest.

Overzicht van meest bekende Payment Service Providers en betaalmethoden:

 • iDEAL
 • Cards: Maestro, Mastercard, Visa
 • AfterPay
 • MultiSafepay
 • PAY.
 • CardGate
 • Ingenico ePayments
 • Giropay
 • Bancontact
 • Sofort Banking (Klarna)
 • Mollie
Gratis demo aanvragen

Naast voorgenoemde bestaan er ook integraties met meerdere bezorgdiensten, databasesmarketplaces, shop applicaties, vergelijkingssites en affiliates.

Andere ERP software functies

iDEAL

iDEAL is binnen Nederland één van de meest populaire betaalmethoden. Voor bedrijven verschillen de kosten per iDEAL aanbieder. Meestal wordt uitgegaan van kosten per transactie, maar ook maandelijkse abonnementskosten kunnen aan de orde zijn. Voor meerdere iDeal aanbieders bestaat een integratie met Logic4 bedrijfssoftware.

 1. iDEAL

Cards: Maestro, Mastercard, VISA

Maestro, een onderdeel van Mastercard, is vooral bekend van het pinnen. Verschillende Nederlandse banken werken met Maestro. Voor betalen in het buitenland is MasterCard één van de goedkoopste opties. VISA wil elektronisch betalen nog sneller, veiliger en gebruiksvriendelijker maken. De aankoopverzekering is een belangrijke reden waarom klanten voor creditcards als MasterCard & VISA kiezen. Meerdere Payment Service Providers waar Logic4 een integratie mee heeft bieden Maestro, MasterCard & VISA aan.

 1. Maestro & MasterCard
 2. VISA

Afterpay

De betaalmethode AfterPay maakt achteraf betalen mogelijk na ontvangst van bestellingen. Een deel van je potentiële klanten plaatst hierdoor sneller bestellingen, dan wanneer zij vooraf dienen te betalen. De hierna genoemde Payment Service Providers, MultiSafepay en CardGate, bieden AfterPay als één van de vele betaalmogelijkheden aan.

 1. AfterPay

“Het komt regelmatig voor dat er meerdere kassa’s constant staan te draaien. Petje af voor Logic4: alle zaken waar wij tegenaan liepen hebben zij enorm snel opgelost.”

Adriaan van Julsingha, Bestuursvoorzitter van retailer Automat

MultiSafepay

Als Payment Service Provider is MultiSafepay al ruim 15 jaar actief. Zij bieden een breed scala aan betaalmethoden, waaronder iDEAL, Maestro, MasterCard en VISA. Ventilatieland is een Logic4 webshop die naast voorgenoemde ook de unieke ‘iDEAL-QR’ methode betaalmogelijkheid heeft. Mede mogelijk gemaakt door MultiSafepay.

 1. MultiSafepay

PAY

PAY. heeft als missie om ondernemers compleet te ontzorgen op het gebied van online én offline betalingsverwerking. Of dit nou online (webshop), offline (pinterminals in fysieke winkels) middels in-app betalingen of QR codes is – PAY. verwerkt online en offline betalingen voor iedere klant. Met de integratie van PAY. in jouw Logic4 webshop worden betalingen direct automatisch verwerkt in de backoffice.

CardGate

CardGate is een andere Payment Service Provider. Cardgate biedt handelsbedrijven de keuze tussen meer dan 15 betaalmethoden in binnen- en buitenland. Hoe meer betalingen per maand op jouw webshop, hoe lager de kosten per transactie aan CardGate zijn. De integratie van CardGate in Logic4 bedrijfssoftware vergroot de betaalmethoden keuzemogelijkheden voor jou.

 1. CardGate

Ingenico ePayments

Ingenico ePayments is onderdeel van de Ingenico Group. Vanuit meer dan 70 landen maken diverse (handels)bedrijven gebruik van deze Payment Service Provider. Niet alleen iDEAL, Maestro, MasterCard en VISA zijn vanuit de Ingenico integratie met een Logic4 webshop mogelijk. Ook Bancontact, Giropay en Sofort Banking zijn enkele, andere voorbeelden van het brede aanbod aan betaalmethoden.

 1. Ingenico

“In Nederland is iDEAL een veelgebruikte betaalmethode. Je hoeft gelukkig niet alle buitenlandse zusjes apart te integreren. Kies voor een Payment Service Provider die betaalmethoden uit verschillende landen integreert.”
in ‘E-commerce over de grens’

Annemiek Dam, Online marketeer bij Logic4

Giropay

Giropay lijkt veel op het Nederlandse iDEAL. Deze betaalmethode is in Duitsland één van de meest gehanteerde betaalvormen. Giropay wordt door 80% van de Duitse banken ondersteund en is speciaal voor e-commerce omgevingen ontworpen. Net als AfterPay wordt Giropay door veel Payment Service Providers aangeboden, waaronder ook MultiSafepay, CardGate en Ingenico.

 1. Giropay

Bancontact

Bancontact is in België marktleider in elektronische betalingen en actief sinds 1989. Wanneer je als handelsbedrijf jouw afzetmarkt wilt vergroten met België, dan is het slim om Bancontact als betaaloptie aan te gaan bieden. Ook deze betaalmethode wordt in Logic4 webshops ondersteund vanuit de integratie met diverse Payment Service Providers.

 1. Bancontact

Sofort Banking (Klarna)

Sofort werd in 2014 overgenomen door het Zweedse Klarna. Sofort Banking is een betaalmethode die in Duitsland erg populair is, maar ook in 7 andere Europese landen beschikbaar is. Vanuit integraties met meerdere Payment Service Providers is Sofort Banking als betaalmethode beschikbaar in Logic4 webshops.

 1. Sofort Banking

Mollie

Mollie is een Payment Service Provider die vele bekende betaalmethoden ondersteunt in heel Europa. Naast langer bekende betaalmethoden als iDEAL en diverse creditcards kan je via Mollie nu ook Apple Pay hanteren in Logic4 webshops.

 1. Mollie
Logic4 alles-in-één webshop & bedrijfssoftware

Deze functionaliteit is een onderdeel van de complete bedrijfssoftware (ERP) & webshop oplossing van Logic4. Van klantbeheer tot orderverwerking en van webshop tot financiën – deze cloud-based software heeft het allemaal. Dat betekent dat je nooit meer gegevens dubbel in hoeft te voeren en na een wijziging nooit meer hoeft te wachten tot alle systemen zijn bijgewerkt. Met dit alles-in-één pakket voor groothandel en retail is jouw bedrijf klaar voor de toekomst!

Klanten die zorgeloos betalen

Ervaar de kracht van Logic4 alles-in-één bedrijfssoftware. Vraag een gratis demo aan. Slimme ondernemers begrijpen waarom.

Zoek door onze site