Order Management Systemen
Wat zijn de kenmerken van een OMS en hoe helpt het u naar meer tevreden klanten en een hogere winst?
Order Management Systemen

Kenmerken en voordelen van een Order Management Systeem

In een vorig blog beschreven we wat Order Management precies inhoudt en wat de grootste uitdagingen rondom ordermanagement zijn voor bedrijven. Dit tweede deel gaat in op de kenmerken van een Order Management Systeem en hoe het u helpt naar meer tevreden klanten en een hogere winst. Of download de whitepaper Efficiënter Ordermanagement.

Dit doet een Order Management Systeem

Een Order Management Systeem (OMS) automatiseert en stroomlijnt het orderproces in bedrijven. Het geeft up-to-date informatie over voorraad, orderstatussen, verzendingen en retouren vanuit alle verkoopkanalen en magazijnen. Daarnaast bevat het een database van toeleveranciers en klanten, een overzicht van facturen, betalingen en het grootboek. Kortom, het brengt alle personen, processen en partners die betrokken zijn bij het vervullen van een order samen. Het is de centrale plek van waaruit groothandels en retailers hun ordermanagement beheren.

Dit doet een Order Management Systeem

Onderdelen van een OMS

Er zijn Order Management Systemen op de markt die een beperkt deel van alle mogelijke functionaliteit bieden. In dat geval is een stabiele en realtime integratie met uw PIM, WMS of ERP systeem nodig. Een volledig OMS heeft in ieder geval de volgende onderdelen in zich:

  1. Technische & commerciële productinformatie
  2. Klantgegevens
  3. Toeleveranciers & inkoop
  4. Acties & prijslijsten
  5. Voorraad & drop-shipment
  1. Magazijnbeheer & locaties
  2. Orderinvoer en -controle
  3. Orderpicking, verpakking & verzending
  4. Klantenservice & retourenverwerking
  5. Offertes, facturatie & boekhouding

Voordelen van een goed Order Management Systeem

Verder lezen? Download dan de gratis whitepaper!

Whitepaper downloaden

Meer weten?

De Logic4 Commerce Suite is speciaal ontwikkeld voor handelsorganisaties die slimmer willen werken. Het systeem brengt alles rondom order management en andere bedrijfsprocessen samen in één cloud-based oplossing. En om het u als ondernemer nog makkelijker te maken, regelen we ook de hosting, beveiliging en doorontwikkeling voor u. Vraag meer informatie of een vrijblijvende demo aan en ontdek hoe u ook zorgt voor meer efficiëntie en betere resultaten.

Demo aanvragen    Meer info ontvangen

Logic4 Order Management Systeem

Gerelateerde blogs
29
mei
Uitdagingen in het Order Management Proces
Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van ons laatste nieuws!

Zoek door onze site