SaaS, Cloud of On Premise
Wat zijn precies de verschillen en waar moet u rekening mee houden?
SaaS, Cloud of On Premise

Bedrijfssoftware in de cloud of op eigen servers?

Fokke en Sukke over cloud softwareVroeger stond alle software die gebruikt werd in een organisatie geïnstalleerd op lokale computers. Er was één eigen server, die stond in de bezemkast tussen de koffievoorraad en schoonmaakspullen. Herman van ICT was de enige in het bedrijf die de techniek begreep, dus was hij verantwoordelijk voor installatie, onderhoud en updates. Herkenbaar? Voor veel bedrijven is dit nog steeds de huidige situatie.

Ondanks de explosieve groei van bedrijfssoftware in de cloud blijven sommige organisaties twijfels houden bij deze vorm van software. Twijfels die vrijwel altijd gebaseerd zijn op angst – om geen controle meer te hebben, om de beveiliging over te laten aan een ander, of om geen direct contact met de leverancier meer te hebben. Twijfels die niet per se nodig zijn. Onbekend maakt onbemind, en dat geldt zeker voor bedrijfssoftware in de cloud!

In ons privéleven vertrouwen we bijna volledig op applicaties die in de cloud draaien. Waarom blijven bedrijven dan achterlopen?

Het verschil tussen On Premises, Cloud Software en Software as a Service

5 voordelen van SaaS t.o.v. On Premises

Wilt u verder lezen? Download dan de gratis whitepaper!

Whitepaper downloaden

 


Over Logic4 business software & e-commerce

Logic4 ontwikkelt en implementeert al ruim 19 jaar innovatieve software voor handelsorganisaties. Wij zijn een ervaren en flexibele speler die ondernemers en hun medewerkers helpt om meer overzicht te creëren, efficiënter te werken en veel tijd te besparen. Dit doen we door alle bedrijfsprocessen onder te brengen in één centraal SaaS pakket voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als lid van Nederland ICT en business partner van Thuiswinkel.org staan wij garant voor hoge standaarden, de beste beveiliging en continue doorontwikkeling.

Ontdek Logic4
Gerelateerde blogs
29
apr
Let’s Talk Business
24
jan
B2B ecommerce bij vier groothandel situaties
8
okt
ERP software voor retail in vier situaties
5
sep
Wat is een ERP pakket?
18
jul
6 denkwijzen waardoor IT projecten mislukken
Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van ons laatste nieuws!

Link gekopieerd naar klembord
Zoek door onze site