Bedrijfssoftware kiezen moeilijk?
Zo vergelijkt u geen appels met peren!
Bedrijfssoftware kiezen moeilijk?

7 afwegingen bij het vergelijken van bedrijfssoftware

Zoeken naar het beste softwarepakket voor uw organisatie lijkt soms op het zoeken naar een speld in een hooiberg. Online presenteren alle aanbieders zich van hun beste kant, maar als u dieper in de functionaliteit duikt, blijken er toch dingen te missen. Of een leverancier adverteert met een erg aantrekkelijke prijs, die bij nader inzien veel hoger uitvalt dan u dacht. In de whitepaper ‘Bedrijfssoftware vergelijken’ geef ik u 7 tips om bij het zoeken van e-commerce en bedrijfssoftware wél appels met appels te vergelijken.

Bedrijfssoftware vergelijken - Lokale server vs. Cloud software

Afweging 1: Lokale server vs. Cloud software

Of u nu uw huidige softwarepakket aan het reviewen bent of op zoek bent naar een nieuw pakket, bedenk goed of u in de cloud wilt werken of lokaal met een eigen server. Waarom is dit een belangrijke vraag? Wanneer u met een eigen server werkt brengt dit naast extra onderhoud en interne kennis ook extra kosten met zich mee. De hardware moet worden aangekocht en ingericht, heeft continu monitoring en updates nodig en moet om de zoveel jaar compleet worden vervangen. En dan is nog niet eens gesproken over security. De kosten voor goede beveiliging worden vaak niet meegenomen in een vergelijking. Kiest u voor een cloud-oplossing (Software as a Service), dan heeft u al deze kosten niet. Hosting, 24/7 monitoring, beveiliging, updates en onderhoud zijn namelijk allemaal inbegrepen bij de prijs.

Bedrijfssoftware vergelijken - Maatwerk vs. Modulair vs. Standaardpakket

Afweging 2: Maatwerk vs. Modulair vs. Standaardpakket

Naast de grote hoeveelheid aanbieders van (dure) maatwerkoplossingen, zijn er diverse pakketten die uit kleine modules zijn opgebouwd. In principe is daar natuurlijk niets mis mee; hierdoor betaalt u niet voor iets wat u niet nodig heeft. Maar wat blijkt vaak… u wordt gelokt door lage instapkosten, maar die aantrekkelijke prijs geldt slechts voor één module die op zichzelf niet kan draaien. Net de modules die u nodig heeft blijken het duurst te zijn. Zo komen de kosten onderaan de streep toch hoger uit dan verwacht.

 

Wilt u verder lezen? Download dan de gratis whitepaper!

Whitepaper downloaden

Gerelateerde blogs
13
jun
Wat is een ERP systeem nou eigenlijk?
7
mei
De 5 grootste voordelen van Product Informatie Management
19
jan
Nieuwe whitepaper: Cross border e-commerce
1
nov
Nieuwe whitepaper: Alles in één, kan dat echt?
9
okt
Meer tips voor online succes over de grens
Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van ons laatste nieuws!

Zoek door onze site