Geen PIM? Niet slim
Product Informatie Management (PIM) biedt meer voordelen dan tijdsbesparing alleen. 2BA organiseert “Kent u PIM al?”. Lees over 2BA, PIM en alles-in-één bedrijfssoftware.
Geen PIM? Niet slim

2BA stopt met Excel data-aanlevertool

2BA ondersteunt de distributie van productdata tussen 392 fabrikanten, 205 groothandels en ruim 2.000 installatiebedrijven (Martin N. Kreijenbroek, directeur 2BA). Gebruikt jouw bedrijf de 2BA invoersheet? Dan heeft 2BA je per e-mail uitgenodigd voor de bijeenkomst “Kent u PIM al?”. PIM leren kennen is erg interessant, zeker als je nog met Excel invoersheets werkt. Overstappen naar een PIM systeem is de oplossing, want eind 2019 stopt de ondersteuning van Excel als data-aanlevertool.

Meerdere groothandels profiteren van de integratie van 2BA in Logic4. In deze blog wordt uitgelicht wat 2BA en PIM is, wat voordelen zijn en hoe je een demo kan krijgen. In een demo ervaar je de kracht van PIM evenals vele andere functies van Logic4 alles-in-één bedrijfssoftware.

Wat is 2BA en de ETIM classificatie?

2BA is een centrale artikeldatabase voor bedrijven in de installatiebranche. De database is ingericht volgens het ETIM classificatiemodel, de standaard binnen de bouw- en installatiesector. Een voorbeeld maakt meer duidelijk. De ‘CV-ketel’ is een artikel en synoniem binnen de klasse ‘gaswandketels’. ‘Gaswandketels’ valt onder de overkoepelende groep ‘warmteopwekkers’ en heeft meerdere klassekenmerken, waaronder ‘vermogen’ en ‘kleur’. Deze worden nader gespecificeerd via waardekenmerken als ’22’ en ‘wit’. ’22’ hangt direct samen met de eenheid ‘kW’.

2ba-bijeenkomst-product-informatie-management-01

Het ETIM classificatiemodel (Ketenstandaard.nl)

Wat is de SALES Standaard?

De SALES standaard is de berichtenstandaard voor elektronische communicatie. In plaats van uiteenlopende bestandsformaten als PDF, Excel en Word maakt de SALES standaard gebruik van XML. Mede hierdoor helpt deze standaard, naast het ETIM classificatiemodel, om efficiënt en foutloos berichten uit te kunnen wisselen. Het verschil tussen werken zonder en met de SALES standaard zie je terug in de volgende afbeeldingen.

2ba-bijeenkomst-product-informatie-management-02

2ba-bijeenkomst-product-informatie-management-04

De SALES standaard (Ketenstandaard.nl)

Wat is PIM en welke voordelen heeft het?

PIM staat voor Product Informatie Management. De 2BA database kun je (dus) zien als voedingsbodem voor het PIM-systeem. 2BA heeft als groot voordeel dat meer dan 2.500 organisaties op consistente wijze artikelgegevens delen. Eenzelfde formulering, ook over de details, voorkomt een hoop onduidelijkheden en/of vragen rondom inkopen, verkopen en meer.

Andere voordelen van PIM zijn:

  • Tot 56% stijging in conversies. Onderzoek heeft uitgewezen dat betere productinformatie voor 17-56% meer conversies zorgt;
  • Geen dubbele invoer meer. Via hetzelfde PIM systeem is het mogelijk om meerdere webshops (in meerdere talen) te voeden;
  • Hogere klanttevredenheid. Goede en volledige productinformatie zorgt voor minder klantvragen en meer tevredenheid.

De PIM module vormt een belangrijk onderdeel in Logic4 alles-in-één bedrijfssoftware.

2ba-bijeenkomst-product-informatie-management-05Meer weten over PIM? Ontvang de gratis whitepaper Product Informatie Management!

Gratis Whitepaper

Technische groothandel opgelet!

Dubbele invoer is nergens voor nodig. Met alles-in-één systeem werk je stukken efficiënter. Gebruikt jouw bedrijf de 2BA invoersheet? Dan heb je begin februari een e-mail ontvangen van 2BA met de uitnodiging voor de bijeenkomst “Kent u PIM al?” op woensdag 27 maart. Meer weten over PIM en Logic4 bedrijfssoftware? We denken graag mee met jouw situatie. Vraag vandaag nog een gratis demo aan.

“Kent u PIM al?”   Gratis Logic4 demo

Tijd over? Bekijk dan deze video animatie over eerdergenoemde SALES Standaard en ETIM Classificatie van Ketenstandaard Bouw en Installatie.

Gerelateerde blogs
8
jun
Webshop snelheid verhogen [infographic]
21
apr
De 5 geheimen achter multishop [infographic]
9
apr
Wat is ERP? En waar let je op bij ERP selectie?
24
mrt
Corona & E-commerce: Tips voor handelsbedrijven
17
feb
Checklist omnichannel succes in 6 stappen [infographic]
Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van ons laatste nieuws!

Efficiënte, foutloze uitwisseling

Artikeldatabases maken foutloze uitwisseling van gegevens mogelijk. Logic4 heeft integraties met verschillende databases, waaronder 2BA, EZ-base en Icecat. Wij vertellen je graag meer.

Link gekopieerd naar klembord
Zoek door onze site