Hallo 2019!
Hoe blijf je dit jaar voorop lopen met een slim e-commerce platform?
Hallo 2019!

Een maatwerk webshop is zó 2018…

Hallo webshop eigenaar! Hoe staan de zaken ervoor? Heb je grootse plannen voor 2019? Het belooft een mooi jaar te worden. Maar dan moet jouw webshop er wel klaar voor zijn. Als je op dit moment een maatwerk webshop hebt – of zelfs al bezig bent om een gloednieuwe shop te laten bouwen, bijvoorbeeld op Magento 2 – dan moet je dit zeker lezen. Het slechte nieuws; het zou kunnen dat je een verkeerde keuze gemaakt hebt.. Het goede nieuws; het is nooit te laat om alsnog de juiste keuze te maken 😉

2018: Wiel opnieuw uitvinden
2019: Bouwen op ervaring

Laat je een maatwerk webshop bouwen, dan ga je over alles opnieuw nadenken. Hoe moet een productpagina eruit zien? Hoe werkt het afrekenproces? Hoe moet de shop er op mobiele devices uitzien? En ga zo maar door. Allerlei zaken die al lang en breed getest zijn door de voorlopers in de e-commerce wereld. Van een groot aantal elementen verwachten klanten nou eenmaal dat ze op een bepaalde manier werken. Ben je eigenwijs en doe je iets totaal anders, dan haken potentiële klanten af. Je kunt beter uitgaan van een (standaard)inrichting waarvan bewezen is dat die werkt. Binnen die kaders kun je vervolgens zo creatief zijn als je zelf wilt.

2018: Koppelingsjeuk
2019: Alles geïntegreerd

Begint het al te jeuken als je denkt aan het woord ‘koppeling’? Je bent niet de enige. Natuurlijk is het handig als de webshop is gekoppeld met de bedrijfssoftware. Helaas is het eerder regel dan uitzondering dat de koppeling traag is, data niet goed doorzet, of slechts één kant op werkt. En als één van de pakketten verandert, moet een tussenpartij de koppeling weer aanpassen. Met een gecombineerd pakket voor webshop en backoffice heb je deze problemen niet. Prijzen, voorraad, facturatie en meer zijn direct gelinkt met de webshop. Onderzoek wel goed of zowel de webshop als de bedrijfssoftware een ‘volwassen’ systeem is.

2018: Meerdere tussenpartijen
2019: Zakendoen met één partner

Jouw maatwerkshop en koppelingen worden gebouwd door verschillende tussenpartijen. In contact komen met de oorspronkelijke softwareleverancier is onmogelijk. Je moet er maar op vertrouwen dat je goede partijen met alle benodigde kennis in huis hebt gekozen. Soms zitten de mensen die jouw webshop bouwen in Oost Europa of India. Goedkoper? Misschien. Groter risico op miscommunicatie? Zeker. Gaat er iets mis, dan wijst iedereen naar elkaar. Tijd om het roer om te gooien! Een groot voordeel van zakendoen met de bron; je hebt één aanspreekpunt die zich verantwoordelijk voelt om jouw bedrijf zo goed mogelijk te helpen.

2018: Minimale innovatie
2019: Samen doorontwikkelen

Is de maatwerk webshop opgeleverd, dan wordt hij geacht om 3 tot 5 jaar mee te gaan. Want de forse investering moet zich wel terugverdienen.. Wil je bij de tijd blijven, dan moet je zelf aan de bel trekken bij de bouwer en jaarlijks minstens tienduizend euro extra reserveren voor doorontwikkeling. Dit model is niet meer van deze tijd. In 2019 krijgt het succesvolle concept van crowdfunding meer bekendheid in softwareland. Samen met andere bedrijven beslis je mee over welke functies de leverancier verder ontwikkelt. De nieuwe functionaliteit wordt automatisch beschikbaar voor alle klanten. Iedereen profiteert maximaal!

Alles in één, kan dat echt?

Webshop, voorraad, artikelinformatie, boekhouding, ordermanagement, CRM en ga zo maar door. Voor iedere vraag is er wel handige software te vinden. Totdat jouw bedrijf verder is gegroeid en het schakelen tussen al die pakketten meer tijd kost dan dat ze opleveren.
Lees in de whitepaper ‘Alles in één, kan dat echt?’:

 1. Welke problemen levert het werken met losse systemen op?
 2. Wat zijn de voordelen en nadelen van koppelingen?
 3. Welke onderdelen zou een alles-in-één systeem moeten bevatten?
 4. Wat zijn de voordelen en nadelen van een alles-in-één systeem?
Download whitepaper >

Ontdek de Logic4 Commerce Suite

 • Compleet pakket voor Webshop & Bedrijfssoftware
  En met ‘compleet’ bedoelen we ook écht compleet. Voorkant én achterkant.
 • Voor (middel)grote handelsorganisaties
  Wij zijn gespecialiseerd in groothandel en retail met complexere processen.
 • Ideaal voor multi-shop en cross-border
  Simpel e-commerce uitbreiden naar meerdere niches, talen en valuta.
 • B2B en B2C in één systeem
  Zeer uitgebreide functies voor zakelijke en particuliere klanten.
 • Ruim 19 jaar ervaring
  Geen tussenpartij, maar ontwikkeling en implementatie in eigen huis.
 • Ondersteuning bij overstappen
  Een professionele partner die met je meedenkt en voor je klaarstaat!
Bekijk alle functionaliteiten >

“Je webshop moet snel en responsive zijn en een beetje sexy ogen. Achterblijven kost je de kop. We wilden niet meer met twee partijen werken voor de backoffice en de frontoffice software. Logic4 heeft die integratie goed voor elkaar.”

Niel Dijkgraaf, eigenaar Dijkgraaf-Rijsdorp
Zeg ook Hallo tegen een nieuwe webshop in 2019!

De keuze is aan jou: blijf je in 2018 hangen met een dure maatwerk webshop, of kies je voor nieuwe e-commerce kansen in 2019? We laten je graag kennismaken met ons unieke totaalpakket voor webshop en bedrijfssoftware. Voor een demo, offerte of luisterend oor; vul je gegevens in en je hoort snel van ons!

Zoek door onze site